T O P
nusuntion1234

Depinde cat de departe vrei sa mergi, ai mai multe variante. 1. Dai bani vecinilor de deasupra lui sa te lase in casa la ore la care el doarme si sa sari in tocuri pe podea. 2. Iti pui camere pe tavan care sa bata pe aparat de masurat zgomot/trepidatii, documemtezi inregistrarile ca dovezi si mergi la un avocat ca sa il dai in judecata. 3. Angajezi detectivi particulari si afli tot ce poti despre omul respectiv(nu neaparat mizerii) dar orice informatie de care poti sa te folosesti ca sa il distrugi psihic pana o sa se conformeze sa faca liniste ca sa il lasi in pace. 4&5 daca vrei razbunare nu o sa mentionez aici din motive legale.


CriticalSurprised

4&5 imi aminteste de ceva tot de pe reddit. Cum un moldovean care i-a spus cuiva de pe reddit (dupa ce i-a reparat masina) sa tina minte ca viata unui om valoreaza 150 de euro. Nici redditorul nostru nu stie daca a fost o oferta sau o amenintare.


Melteanu

Pm


younggamech

Username checks out


OMM-

>Iti pui camere pe tavan care sa bata pe aparat de masurat zgomot/trepidatii, documemtezi inregistrarile ca dovezi si mergi la un avocat ca sa il dai in judecata. mi se pare cea mai ok varianta


TrocoSK2

Parca-s si eu acum curios in legatura cu 4 si 5, nobody's gonna know


cryme_ariver

They gonna know


TrocoSK2

How would they know?


AndyPufuletz123

PM 4 si 5?


AttentionBulky7182

gimme pm


JustZeed

PM 4&5 pls


EstebanTheGreat

Trist câte comentarii cu pm avem. This says a lot about society.


vasiauvi

Zici că ești eu, oarecum. Eu locuiesc la etajul 3, iar deasupra sta una care e tehnician dentar și are laboratorul chiar în dormitor, deasupra dormitorului meu. Are diferite compresoare și malaxoare pe care le lasă în funcțiune și noaptea. Chiar lucra și noaptea, tot timpul de acasă, nefiind nevoită să meargă undeva, într-un laborator în altă clădire. Deci o auzeam zi și noapte. Cand am confruntat-o de câteva ori îmi tot zicea ca suntem nebuni. Apoi nici nu stătea de vorbă, credea că o înregistrez Am fost la ea și la 3 noaptea, am făcut reclamație la poliție, primărie, poliția locala, chiar și l Ordinul tehnicienilor dentari, la DSP, la grada de mediu. A primit câteva vizite de la DSP și i s-au recomandat să-și schimbe echipamentele sau sa lucreze in altă locație. Până la urmă s-au rezolvat. Adică acum nu se mai aude chiar atât de tare. Mă pot odihni, dar ea nu a încetat să lucreze. Dar toți se mira cum a primit autorizație pentru laborator de tehnica dentara la etajul 4. Pai a primit pe promisiuni la vecini că nu o să facă gălăgie, vecinii au semnat, primăria a dat autorizatii fara sa cerifice. Și uite așa ea și-a băgat picioarele și lucrează de-acasă, din 1998, cu compresoare în dormitor. Te inteleg! și eu ajunsesem sa bat in tavan de sa cadă varul, sa tip prin casa, noaptea, sa bat în pereți, etc. O durea in cur. "Eu am autorizație". Asta spunea. Erau momente in care chiar îi doream moartea. Că așa scapam și mă puteam odihni. Am folosit dopuri și au avut un oarecare efect. Apoi mi-am luat un dezumidificator care făcea gălăgie și acoperea galagia "duamnei", era ca un white noise. Deci, te înțeleg. Încearcă să schimbi camera. Fa sport că sa vii rupt acasă și poate astfel nu o sa mai auzi. Dar e puțin probabil. Izolația ar putea avea efect dar sa o aplice corect. Tine-te tare. Te înțeleg.


[deleted]

[удалено]


sparafuxile

E normal, la laborator de tehnica dentara te gandesti ca lucreaza cu pipeta, nu cu compresoare.


takitza

Nah. Tehnicienii dentari lucreaza cu freze, compresoare, mese vibratoare, gips, ciocane si multe altele. Sursa: sotia e tehnician dentar


vasiauvi

Așa e. Și btw, vroiam sa scriu "vecinii" :)).


OMM-

>Are diferite compresoare și malaxoare pe care le lasă în funcțiune și noaptea macar tu stii de la ce sunt sunetele. Da ala de deasupra OP-ului ce dracu face, tranteste scaune noaptea prin casa?


vasiauvi

Într-adevăr. Si puteam identifica sunetul exact de unde vine. Și mai mult vecina are PFA, deci puteam/pot chema DSP, primăria și alte instituții. Pe când la OP e mai greu sa faci o reclamație.


OMM-

exact, e greu de reclamat omu ca tranteste mobila la anumite ore


MrKiron

O fi capacul de la wc, e din plumb și îi mai scapă din când în când.


random324B21

De ce îmi sună atât de cunoscut povestea ta? Ai mai postat-o pe aici sau prin altă parte?


bernoigss

Se postează aceleași întrebări sau povesti


DrManhattQ

> e tehnician dentar și are laboratorul are voie sa aibe laborator in bloc?


vasiauvi

Când am fost la primărie în audiență la viceprimar mi-a zis că ei nu merg sa verifice in teren. Deci, daca ai autorizațiile ok de la celelalte entitati poți să-ți faci și gater in apartament. E o absurditate. Dar e dovada că în România totul e posibil.


ninjaalexis

Salut, am trecut si eu prin ce treci tu acum. Nu va fi usor, ceea ce-ti voi spune este o chestie de durata dar va da rezultate. Fa sesizare IN SCRIS la secția de politie de care apartii. Incearca sa vorbești cu vecinii si sa mai ai cel putin 1-2 vecini care sa-ti confirme zgomotele. In urma sesizarii politia il va chema pe reclamat la sectie pentru o discutie si sa dea declaratie. De obicei 50% se mai potolesc după ce sunt chemati la sectie. Daca tot continua, faci o alta sesizare SCRISA. Precizează in sesizare cu lux de amanunte ce se intampla (la ce ora, ce zgomote, de preferat ca sunt si alti vecini deranjati). Vei continua asa ceva timp pana cand animalul de deasupra ta va înțelege ca va fi deranjat de politie pana cand se calmeaza sau isi schimba tabieturile. Noua ne-a luat 3 luni sa-l potolim pe cel de deasupra. Rabdare si perseverenta.


caporcea

Si ia numar de inregistrare pe sesizarea scrisa, altfel se poate arunca la gunoi.


ninjaalexis

Corect


No-More-Chocolate1

Sigur nu-s tocuri de diva care prestează la bara noaptea? Am o prietena care sta într-un cartier pe Fabrica de glucoză, nu știa femeia noapte de noapte cine își muta mobila. La început a ignorat, a zis ca poate e trecător. După ceva săptămâni se hotărăște sa bata în usa de deasupra ei. I-a răspuns o domnișoară somnoroasa care a înțeles din prima ce o deranjează pe vecina: Aaa, dar nu mut mobila noaptea, hihihi, poate se aude bara... Știi, fac videochat, dansez la bara și poate ca scoate zgomote când o manevrez. A recunoscut ca poarta și tocuri câteodată. S-a rezolvat problema. Fata a fost receptiva, și-a cumparat un covor cu memory, din alea care absorb sunetele, de pe un site dedicat jucăriilor pentru copii. Practic pe care se pot juca copiii cu lego încât sa nu înnebunească pe vecini cu zdranganelile. Apoi i-a dat mesaj vecinei sa o întrebe dacă mai aude zgomote ca ea s-a ocupat de problema cât de bine a putut. Si chiar prietena mea zice ca nu mai aude nimic noaptea. Sunete înfundate doar dacă se culca târziu. Dar in niciun caz nu deranjează la somn. Încearcă sa le iei din banii tai covoare din astea. Poate ieși mai ieftin.


Nightfall05

As vrea sa am si eu asa o domnisoara deasupra mea, insa singura data cand vecinul mi-a deschis usa era un nene pe la 50 si ceva sau 60 de ani.


AlinuxOP

Poate e un moș de 50-60 de ani, care dansează la bară! 😶


punctdevedere

Eu zic totusi sa incerci metoda cu feromoni de crap


primarata

Fara misto acum, a facut cineva asta si merge?


StevenH27

Eram în liceu, era sfârșit de Mai și am spart o sticluță aproape plină într-un laborator de chimie. Să zicem că toată vara au stat geamurile deschise și tot n-a ieșit mirosul până-n septembrie. 😬


mirroror1

E legit 83%


raulllll

Îmi place când vad o referință din HIMYM.


tier1dude

parca s-a mai zis dar intreb iara: care e faza cu feromonii de crap? (serios)


punctdevedere

miros urat si puternic


PadyEos

Mie mi-a fost lene tot timpul sa ma duc sa caut feromoni de crap. Daca incerc cu vorba buna in mod repetat si ma mint ca nu ei sau tipa si fac scandal recurg la ultima varianta. Le spun verde in fata ca data viitoare cand vin si deschid usa sau ii prind pe casa scarii dupa ce au facut galagie noaptea o sa-i bat de se caca pe ei. Sunt mai inalt si bine facut asa ca merge. Nu trebuie ei sa stie ca nu recurg la violenta decat in aparare. Momentan am cumintit asa vecini din bloc sau de prin zona in 5 cazuri diferite. Liniste frate, dorm bustean. De cativa ani sunt super odihnit.


ministrul_sudorii

> o sa-i bat de se caca pe ei. fantezii de IT-is de pe roddit LMAO


PadyEos

Nu toti suntem ministrii sa putem trimite SPP-ul ca sa bata pentru noi :))


ministrul_sudorii

Violence is the last refuge of incompetence - Asibert Isacstein


tode96

Doing nothing and waiting for others to do their job is as dumbest as to believing you are going to grow wings next morning and start to fly. -Tode


PadyEos

Daca vrei sa te faci inteles trebuie sa vorbesti pe limbajul celui caruia te adresezi.


AMTPM

Isac Asimov? Fundația?


ministrul_sudorii

Dap


dracidus

Om cult


CriticalSurprised

Imi place ca lumea are impresia ca ITistul de rand e un pricajit ce are 10 kg si ud. Eu cand am intrat prima oara intr-o firma de IT nu stiam daca sunt in backstage la bodybuilding sau la programatori. Unii aveau pana si butelia de proteina langa ei. Ca sa nu mai zic la krav maga si alte cacaturi din astea, numai ITisti si studenti la medicina.


[deleted]

[удалено]


Febra0001

Work life balance. Sunt ITist și fac sală. Dacă voi vă sclavagiti tot timpul prin firme și nu mai aveți timp de voi.. that’s on you


OMM-

>Unii aveau pana si butelia de proteina langa ei nu sunt reprezentativi pentru bransa, crede-ma. Mai ales pt cei tineri, Lucrez in domeniu


ministrul_sudorii

Ce te'ncordezi așa patroane, numa sa ai grija sa nu-ți pleznească ceva in tine de la așa sforțare mare


DrManhattQ

eu as face plangere la politie pt amenintare :D


Red_Ed

E ok. O rezolvă imediat ca și pe aia de gălăgie. Venit. Constatat. Ignorat.


OMM-

Imaginea unui stat esuat. Emigrati fratilor, de ce va mai bateti capul cu mizeria asta denumita generic ''''TARA'''' Si nu ma intelegeti gresit, n am nimic cu patria in sine, respect istoria, drapelul, patria, dar urasc felul in care a fost adusa de cei 40 de ani de jaf comunist si 32 de jaf capitalist


OMM-

> Le spun verde in fata ca data viitoare cand vin si deschid usa sau ii prind pe casa scarii dupa ce au facut galagie noaptea o sa-i bat de se caca pe ei. Imaginea unui stat esuat! Nu te critic pe tine, nu este vina ta ca in Romania nu exista politie, autoritati, lege, pedepse, cod penal etc. Am ajuns ca in jungla, politia e din ce in ce mai inexistenta, criminalii in serie primesc 15 anii si ies in 10 pt buna purtare, pedofilii primesc 5 si ies in 3 jumate, altii fura zeci de milioane de euro si fac 2-3 ani puscarie. Doamne fereste ce tara de nebuni. NU inteleg de ce dracu mai stam aici


catdevelopurr

Stau si eu intr-un bloc care pare facut din carton. Aud televizorul vecinei in mod constant si certurile vecinilor de sub mine. Vara, pe strada e mereu galagie deoarece stau multi oameni in povesti in fata blocului, inclusiv noaptea. Deorece nu puteam sa ma mut de aici si nici nu pot rezolva problema cu galagia direct de la sursa, am gasit o solutie care pe mine ma ajuta. Am amplasat in camera in care dorm si lucrez, 4 boxe in parti diferite din camera, si noaptea, cand ma bag in pat pun de pe laptop, la boxe, un sunet white noise (cauta pe youtube "Celestial white noise"). In timpul zilei, ca sa pot lucra, folosesc brown noise (pe youtube il gasesti sub numele de "Smoothed Brown Noise 8-Hours"). De cand folosesc cele 2 sunete, pot sa zic ca dorm bine, iar in timpul zilei pot sa ma concentrez mai bine in meeting-uri. Nu mai aud tv-ul vecinei deloc (de precizat ca in timpul zilei sunetul ce vine de la ea, depaseste 45 db, si uneori isi tine tv-ul deschis pana la 1 noaptea). M-am obisnuit repede cu cele 2 tipuri de sunete, nici nu le mai sesizez prin camera. Poate te ajuta si pe tine


Turbulent_Leader_201

Si eu folosesc brown noise in timpul zilei cat muncesc. 10/10 Recomand!


Fit-Cry6925

si eu folosesc white noise air conditioner si pt mine a fost game changer lmao


talian8

OP sa postezi un update in 3 luni. Iti tin pumnii, cu toate ca povestea parca merge mai mult in spre Joker decat Forrest Gump.


Nightfall05

Daca nu postez check stirile pro tv :D


alexnedea

Lmao


bl3u_r3dd1teur

Treci prin ce trec și eu. Cu vorba bună n-a mers, poliția locală niște dobitoci care au ascultat la ușă în loc să BATĂ la ușă. Eu am niște dopuri de pe Emag, din ceară, izolează foarte bine, futu-i în gât de vecini jegoși.


md3372

Noi ne-am făcut izolație fonică la un perete - casa este lipita de a vecinului (duplex) și era prost izolata, având cos de șemineu comun. Rezultatele sunt bune, înainte puteam vorbi cu vecinul prin perete - acum auzim foarte rar sunete excepționale, gen când a strâns mai mulți oameni și dădeau o mini petrecere. Soluții sunt diverse dar cam toate presupun pierdere de spațiu. Ce pot sa îți spun e ca treaba cu izolarea fonică nu se poate face după ureche, sunetele se propaga in moduri foarte dubioase. Trebuie o echipa care știe ce face. Spre exemplu, dacă faci doar tavanul - cel mai probabil tot vei auzi chestii pe la îmbinări. Trebuie sa duci izolație și pe pereți ca sa “îmbrace” cel puțin 20-30cm de la îmbinări. Edit - noi fiind in Londra i-am folosit pe baieti ăștia - nu zic sa ii cauți, dar au un site care explica sistemele și potențialul de absorbție / pierderea de spațiu - https://www.londonsoundproofing.co.uk/ceilings/


r3za23gmx

Ce minunăție ai găsit pe AliExpress? Întreb pentru vecinul meu. wink wink


emab2396

That's horrible. Where?


Nightfall05

Cauta pe aliexpress upstairs noise.


Nightfall05

https://www.aliexpress.com/item/4000971275491.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.6ce14c4d68n40J Dar sa stii ca te costa mult livrarea (vreo 400-500RON) si la intrarea in tara te mai loveste si cu TVA. E extraordinar de eficient daca il dai la maxim. Nu mai are nimeni liniste, inclusiv tu:))


[deleted]

[удалено]


Nightfall05

Merge, dar trebuie sa o prinzi cu ceva de perete.


sherpishoru

Ia vezi [asta](https://www.audioclub.ro/dayton-audio-bst-2), se gaseste si pe la noi :D


lucianro

Din suferință mea, iei spun ca soluție 95% profesionala 5% amatoriceasca nu merge. Am luat burete de la details, am folosit rigips fonic, l-am placat cu folie adezivă din aceea de 2-3mm - combinație care cică elimina 70db, mi-am pus geamuri de 160kg - o fereastra dubla normala ca dimensiune (nu normala ca și grosime). Ai nevoie sa vorbești cu aia de la details și să-ți faci "casa în casa", nu merge nici un perete lăsat de la mama lui, nu merge rigips prins cu sistem clasic fără megaizolatii și garnituri de cauciuc. Eu am problema cu mașina de gunoi la 6:30 dimineață. Mi-am pus geamuri așa groase ca se aude prin perete în jurul lor (perete izolat cu burete, rigips fonic, folia aia). Dar făcută lucrarea cu gigel. Degeaba. Se aude. Mai încet dar mă școală Am ajuns ca și soluție sa îmi iau niște casti 3m peltor (mari) de 30 și ceva de decibeli și când începe gălăgia mi le pun și reușesc sa dorm așa. Dopuri de urechi am încercat 6-8 modele dar după 2-3 zile de purtat incepeau sa mă doară urechile. Cred ca soluția ok e strict aia foarte scumpa - cu meșteri specializati, cu materialele pe care le recomanda ei, cu tot. Orice altceva, e pierdere de bani și timp.


PowerSmite

Bilsom 303s sau L, mi-au schimbat viata, le tin non stop in urechi. Pune putin ulei de bebelusi pe ele si baga-le, spala-te cu betisoare la 2-3 zile si schimba-le. Vin la punga de 200 de perechi. Iti zic sincer, nu e chiar perfect dar 90% mai bine Nu fi prost cu izolarea tavanului, vibratia se transfera prin contact pe zidurile laterale, poti sa le acoperi cu o carpa mare colt la colt da nu ajuta mult. Izolatia de tavan tot nu ajuta de loc. In final arunci cu banii. Noise canceling, merge electric, intai vine vibratia, te trezeste si dupa ala compenseaza, they don't do jack shit...adica fac daca asculti muzica da trebuie sa cante ceva pe ele ca sa mearga. O alta optiune e sa te muti la ultimul etaj sau sa inchiriezi apartamentul de deasupra...dar iti zic in bloc comunist tavanul e incastrat in barne si zidul fals se transforma intr-un mare difuzor cand vibreaza, chiar si 3 etaje Bilsom 303 marimea s sau l cauta-le, eu am gasit L da imi trebuie S orice magazin care le au, sunt de la honeywell, gen import Nu uita uleiul de bebelusi, ca altfel te iriti dupa 24 de ore


Nightfall05

Cred ca folosesc niste dopuri de urechi mai puternice. Bilsom le vad certificte la SNR33, eu am ceva SNR38 si sunt aproape 0 pentru impacturi.


PowerSmite

marca sau linkul pls...sunt tot spuma cu memorie? daca pui ulei de bebelus pe ele izoleaza mai bine...dar in timp cam 2 zile se umfla prea mult si trebuie schimbate...asta e toata faza cu bilsom. Nu stiu daca celelalte sunt mai bune sau nu...incearca si tu putin ulei de bebe si vezi daca izoleaza mai bine...


Nightfall05

Sunt de la un magazin local de bricolaj, nu le gasesc pe net. Nu sunt chiar cele mai confortabile, insa sunt cele mai puternice pe care le-am gasit la SNR 38. Am mai folosit si https://sps.honeywell.com/us/en/products/safety/hearing-protection/earplugs/max, astea au SNR37 si sunt bune pt zgomot aerian/ambiental.


PowerSmite

Da in mod cert sunt mai bune dar e de la forma nu de la material. Problema la alea e ca te supara dupa maxim 6 ore Datorita formei, in cazul in care pui ulei de bebelusi pe ele, pur si simplu ies in 2 ore din urechi complet Eu le taiam marginea aia initial


lexanu

Fata de dopurile alea portocalii de la 3m cum sunt bilsom-urile?


PowerSmite

100x ...sau asa cred eu. Unele au memory foam si pot fi purtate mult, celelalte sunt portocalii din burete. Partea cu uleiul de bebe e importanta ca intra in el si il izoleaza si mai bine, dar daca pui prea mult se umfla si dor...


drix0r

N-ai probleme cu otita? Ma gandesc ca noapte de noapte, combinat cu ulei de bebelus care nu cred ca ar trebui sa-ti intre in mod normal in urechi, cam pui lejer de-o otita dupa un timp.


Rmanolescu

Te inteleg perfect OP. Am avut si eu un vecin care se uita la Antena 3 de la 2-3 noaptea la maxim. De unde stiu? Ca se auzea absolut perfcect. Dupa cateva nopti nedorite, bateam minute intregi la usa si pana la urma iese o babuta si dupa ce o rog frumos sa dea mai incet TVul, imi spune "eu sunt surda" si imi tranteste usa in nas. Cred ca solutia cu izolarea fonica merita incercata, dar trebuie sa vezi care ar fi costurile. Din pacate, daca nu renteaza, solutia ar fi sa te muti.


[deleted]

Te-ai oferit sa ii iei aparat auditiv? :))


Furtunel

Ii lipesti de usa o petarda cobra 8 si-i dai foc. (gasesti pe siteuri din afara).


lexanu

Multumesc de idee, nu știam de drăguța asta!


[deleted]

Fa un broadcast pe geam cu un difuzor a zgomotelor facute de vecini. Poate se linistesc daca observa legatura dintre sunete facute si cele care se aud afară.


ethical3333

majoritatea.s crescuti in porumb si cand ajung in civilizatie.... am observat ca in toate blocurile noi sunt f multi tineri, automat mai activi, deci galagie.. chiar si asa povestea este trista si des intalnita.. solutia civilizata n.a functionat, asa ca a inceput distractia.. pleaca si tu in concediu si 'uita' muzica data blana sau pune alarme din 2 in 2 ore noapte de noapte 2 saptamani si te vor cauta ei


Gazzorpazzorp

> si te vor cauta ei Vezi sa nu-l caute cu prietenul ala moldovean, conform unui sfat din alt raspuns.


Ugly_Truth75

Pune un cacat de caine intr-o punga de hartie, apoi pune punga la usa lui, si da-i foc, dupa care suna la sonerie si fugi. Cand iese, o sa vada flacara acolo si o sa incerce sa o stinga cu piciorul.


[deleted]

Sau n-o să iasă și ia foc tot blocul. Either way, problem solved.


ariaofsnow

This man has played 'the sims'.


rapazitu

Daca vrei sa ii faci si lui o bucurie, superglue in seringa si apoi in broasca usii de la apartament.


mirroror1

Fake, ce ITst se trezește la 7 sa lucreze?


Nightfall05

ITistul trezit de vecini la 7? :D


Calamity_Armor

la ce etaj stai?


Nightfall05

Eu stau la 5, vecinu' buclucaș la 6.


Ciubowski

eu unul ma trezesc la 6 in timpul saptamanii dar incep munca tot la 9. Mi se pare ca am ziua mai lunga.


mirroror1

Te culci la ora 22?


Ciubowski

Uite chiar acum stau in pat si ma uit pe reddit inainte de somn


PunkS7yle

Am coleg care se trezește la 5 și iese la 2-3. Sunt puțin invidios sincer


keyb0ard_ninj4

Eu folosesc căști care acoperă urechea complet. Nu aud nici bormașina. Le am de la muncă, lucrez în turnătorie, zgomot infernal.


drix0r

Da si tu un link ceva :)


keyb0ard_ninj4

[ceva de genul](https://www.amazon.de/Uvex-Kapselgeh%C3%B6rschutz-K1-St%C3%BCck-WMUVT2600001/dp/B0185RKK18/ref=asc_df_B0185RKK18/?tag=googshopde-21&linkCode=df0&hvadid=232114154351&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=13092098520489291382&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=m&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=1004805&hvtargid=pla-420538372733&psc=1&th=1&psc=1)


baby_landmines

Ti-am citit postarea si am aruncat un ochi peste comentariile cu recomandări. Știu că nu rezolvă nimic, dar e posibil ca vecinul problemă să fie surd sau să stea foarte prost cu auzul? Poate de-aia nu-și dă seama cât zgmot face și nu-l deranjează nici aparatul tău luat de pe Ali express.


Kaylenz

Povestile de genul asta pe care le tot vad ma descurajeaza sa ma mut intr-un bloc nou. Cred ca o sa raman in blocul comunist in care sunt.


Nightfall05

Daca te muti in alt bloc, izolatie fonica musai. Sau casa, preferabil una in mijlocul pustiului ca in Curaj catelul las.


grrrfreak

Vata minerala bazaltica, 15-20 cm pus pusa pe tavan. Din pacate iti va lua din inaltea camerei. Eu mi-am bagat picioarele, m-am mutat la casa la tara. Acu nu pot sa dorm ca latra cainii la cainii vecinilor care is lasati liberi pe ulita si e sezon de imperechere. Edit : apartament la ultimul etaj. Singura solutie pt tara asta.


disc0mbobulated

Mda. Suna cunoscut. Am avut o cunostinta intr-un bloc de 4 etaje (alea sunt mai subtiri) care ani de zile s-a luptat cu aceleasi probleme de la vecinul de deasupra. Tarait scaunele pe gresie, trantit, televizorul tare ca era surd (avea cam 70 ani vecinul), se trezea cu noaptea-n cap, isi facea siesta peste zi, se culca tarziu ascultand stirile. Din pacate s-a rezolvat dupa niste ani, prin decesul sursei de zgomot.


MareIeAlb

Nu ai explicat de ce face asta? Adica, ce face mai exact? Renoveaza? Also: ​ >*Ca tot ITistul după ploaie, mi-am luat și eu un apartament. Bun frumos, ma mut în el fericit* ***ca las în urma*** *fostul cartier gălăgios în care stăteam,* *plin de* ***blocuri comuniste, bețivani, țipete, certuri șamd.*** O sa ai niste suprize neplacute. Foarte


Nightfall05

Nu renoveaza, ci tranteste si trage scaune, scapa chestii din mana, tranteste usi. Nu are nici covoare pe jos. Sincer de multe ori nici nu stiu ce face, se aude un buum puternic doar.


MareIeAlb

De ce ar trage scaune dimineata? Eu l-as intreba. Dar ma rog, daca tu il auzi pe ala ca da cu usa indeajuns de tare incat sa te trezeasca, de la un etaj desupra....problema e posibil sa fie la ap si nu la el


Nightfall05

Probabil tranteste usa la baie, isi bea cafeluta, se ridica de pe scaun, trage scaunul pe gresie. Mai tranteste o usa dintr-o camera. Astea sunt zgomotele pe care le recunosc, dar sunt si altele mai puternice. Dar da, problema e si de la apartament, podelele sunt f prost facute. Insa nu cred ca nu s-ar auzi ce face el in orice alt bloc care nu are izolatie fonica mai serioasa, pt ca dupa cum ziceam, nu are covoare in casa. Am incercat sa si vorbesc cu el sa inteleg ce face, dar nu vrea sa dechida usa. Si politia a trebuit sa sune cateva minute bune.


iulimon

cumpara-i niste bufere din fetru pentru picioarele scaunelor. Cumpara-i o sticla de bautura si zi-i ca ii mai aduci daca nu face galagie


Stdanc

are pisici?


Nightfall05

Nu, traieste singur din cate imi dau seama.


Less-Week-331

Caută să inchiriezi apartamentul de deasupra lui


Nightfall05

450 euro chiria bos


ministrul_sudorii

Inchiriaza la altcineva apartamentu de jos si muta-te tu sus, iesi pe 0 si poti sa-i freci pe jupani


sherpishoru

Partea misto e ca, daca la tavan mai ai ce sa faci, il fonoizolezi, cand te vei muta deasupra lui la podea ce o sa faci? :D Ce covoare si cat de groase le poti pune astfel incat sa zici ca ai liniste?


Less-Week-331

Nu așa funcționează. Sunetul se propagă prin beton. Ăla de deasupra face gălăgie prin podea, nu prin tavan. Dacă se mută deasupra lui, nici nu îl mai aude și se poate răzbună din când în când


WhoaItsRa

Cu animale d-astea nu merge boss, sunt foarte rezistenti la treburile astea. Animalele astea pur si simplu nu merita sa traiasca in societate. Si nici legea nu face nimic, futu-i mortii ei de lege, ca daca i-ar veni amenzi d-alea babane acasa s-ar potoli..da na..legea e pentru fraierii care o respecta.


Moonpie067

Neaparat trebuie sa ii tai cauciucurile la masina, o sa faca legatura si se opreste din galagie. Works everytime.


kuddoo

Asta e infracțiune. Mai ales acum cu camere peste tot.


amnezie11

O zicem așa de parcă ce face animalul ăla nu e infracțiune


kuddoo

Eu înțeleg unde bați. Omul ala este un dobitoc pentru faptul ca se crede pe moșia lui și deranjează pe toată lumea. Ideea este ca dacă ii tai cauciucurile, exista probabilitatea sa stai cu cazier pe urma și sa nu te mai poți angaja (asta într-un caz fericit)...asta pe lângă drumurile pe la procuratura, poliție, instanță. Daca at fi sa aplicam metoda 'return to monke', cred ca e mai simplu sa ii dai 2 palme sau una la ficat în comparație cu tăiatul cauciucurilor. Poate doar sa te târâie într-o acțiune civilă, în loc de penala.


BiggestPapaOfThemAll

Sa poarte masca


zalmolxis91

Daca doar desumfla cauciucurile din ventil nu e ilegal ca nu produce daune masinii btw


gR0z3L

Dude, asta e viata la bloc 99% din timp. Si in general asa e viata in comunitate. Daca nu e vecinul de deasupra, la bloc, e cainele vecinului la casa de langa. Noi ne-am mutat in martie intr-un apartament, intr-un complex. Cei de deasupra au un copil mic care n-a invatat niciodata mersul, doar alearga si sare incepand cu ora 7 si o tine asa cam toata ziua. In plus in spatele blocului de cateva luni a pornit un santier care cred ca ii construieste casa lui Tom Cruise( 3 module imense ). In fata un vecin a inceput renovarea unei cladiri. Si cum toate astea nu erau suficiente strada a intrat si ea in lucru. E horror! Singura solutie ar fi sa ne modificam programul de somn cat sa ne trezim la 6:30 ca sa nu fim treziti de tropaieli sau utilaje. Dar inca nu am reusit sa fac asta asa ca injur in fiecare dimineata si apoi dau drumul la laptop si incep lucru. Si am o sampanie in frigider pentru ziua cand le pleaca astora plodul la facultate! PS: Niste prieteni de-ai nostri si-au luat o casa intr-un complex in afara Bucurestiului si vecinul de langa asculta Romantic FM de 5 ani in fiecare zi la un volum la care sa-ti futa tie toata linistea dar cat sa nu-i poata face politia nimic! > Aveti vreun sfat? Cauta un psiholog bun, sunt niste cursuri de meditatie pe youtube, poate ajuta!


AMTPM

Baga un bruiaj pe frecventa de romantic FM cu radio trinitas. Eventual iei o mdfk antena si emiti trinitas, rock, etc. etc. astfel încât, indiferent ce post mai caută pe radio să prindă numa postu pastelui. Sau dai în blană paraziții-"vecinului meu pilif".


emab2396

Stau la bloc de 25 de ani si singura data cand am avut probleme e cand stateam in chirie la nefamilisti si aia de civilizati ce erau ascultau manele tare. Acum stau in bloc nou, se mai aude uneori vecinii de deasupra sau de langa, dar nu atat de frecvent incat sa ma plang.


DrManhattQ

> la un volum la care sa-ti futa tie toata linistea dar cat sa nu-i poata face politia nimic! nu cred. dupa ora 22.00 tot trebuie sa faca liniste. cred ca militienii nu vor sa isi faca datoria. sa le faca plangere la militieni.


gR0z3L

Tati, zi de zi, in curte, de cand iese la cafea dimineata si pana seara merge un radio cu Romantic FM. Prietenii mei au PTSD de fiecare data cand aud jingleul ala: “Roooomanaaaantic eeefffeeemmmm”!


Whole_Broccoli_8120

> Dude, asta e viata la bloc 99% din timp. In Romania. Mai sunt tari care au reglementari si standarde de constructie cu un prag de izolare fonica mandatory in constructie. Dar la noi, csf ncsf ca-s probabil reglementari din era comunismului cand trebuia sa fie usor sa-ti asculti vecinii si sa-i dai in gat /s


DrManhattQ

bloc nou? de ce nu isi pune vecinul un covor sau mocheta?


WhoaItsRa

De muist ce e, tu chiar crezi ca il intereseaza pe animal ca ii deranjeaza pe altii? Am avut si noi problema cu un idiot de-asta care tot dadea petreceri cu alti betivi..unu pe la 50 de ani. Sa vezi cand se mai trezea si incepea sa ne injure noaptea. Ce plm sa ii faci? Ca l-as fi jucat in picioare, da dupa vine politia. Da la el venea degeaba politia, ca daca nu deschidea, zicea ca nu au cum sa ii dea amenda. Am scapat doar cand ne-am mutat. Muie politia romana


DrManhattQ

fa-i plangere scrisa la politie ca trebuie sa vina vecinul personal sa raspunda la plangere, plangerea verbala e apa de ploaie..


WhoaItsRa

I-am facut..m-au chemat dupa 6 luni sa dau iar nu stiu ce declaratie, cand intre timp ne mutasem. Nu le face nimeni nimic, crede-ma.


Nightfall05

Da, e bloc nou. Nu stiu sa iti spun de ce nu isi pune nimic pe jos...


CristianMoisei

In ce complex este blocul? Eu caut acum sa imi cumpar un apartament in Iasi si stiu cat de rau e prin ce trecu ca am stat in chirie in locuri de genul, deci poate ma ajuti sa cad in aceeasi capcana.


Nightfall05

Sincer...mai bine strangi de o casa. Evita Conest, Newton si Lazar residence. Desi cel mai probabil orice bloc nou e facut din carton. Sau na, daca dai un 10-15k euro pe langa, poti sa iti izolezi fonic profesional tot apartamentul inainte sa te muti.


hudder3

OP, decat sa dai banii pe chinezarii puteai sa te duci la vecin de la inceput cu o sticla de vin si 2 pachete de asa ceva [https://www.ikea.com/ro/ro/p/fixa-protectie-podea-set-20-buc-gri-00431151/](https://www.ikea.com/ro/ro/p/fixa-protectie-podea-set-20-buc-gri-00431151/) Si sa-l rogi frumos sa si le puna pe scaune, sau sa te oferi sa-l ajuti daca nu poate el singur. Cu altceva nu prea merge din pacate, decat daca ai prieteni care sa contribuie.


Nightfall05

Asta ar presupune sa deschida usa, lucru pe care nu il face. Am incercat de multe ori sa vorbesc cu el.


GoguBalauru

Izolatie cu cauciuc, minim 2cm grosime. Trebuie sa gasesti niste meseriasi sa faca chestia asta (trebuie puse astfel incat sa nu existe spatii prin care sa "scape" vibratiile. Apoi trebuie rezolvata si potentiala problema cu condensul. Apoi si un rigips ft bine montat deasupra, ca sa arate a camera, nu bunker). Foarte important sa izolezi si peretii adiacenti, fiind vorba de vibratii puternice, se vor transmite foarte usor din tavan in pereti. Este cea mai scumpa solutie, din cate stiu, si placile de pluta pe locul 2. Varianta doi, daca nu esti ft dependent de oras, o casa la sol la 2 sate distanta de Bucuresti este de multe ori la acelasi pret cu un apartament average in oras (sursa: tocmai m-am mutat intr-una).


shitty_human_being_

E cu dus si întors asta cu casa. Citisem un post in care după ce și-a cumpărat omul casa, vecinul și-a construit o curte pentru porci fix lângă gardul lui :)


HaiHuiGal

Imi pare rau ca treci prin asta, dar sincer, nu vad o rezolvare. Iti scriu asta in timp ce ma concentrez sa scriu corect, pentru ca in acelasi timp imi aud vecinii de jos certandu-se, ca in fiecare seara, de peste 21 de ani de cand locuiesc aici. Le stiu toate povestile de familie, stiu cand si-a consumat fiica lor prima noapte de amor, povestea din spatele primului divort, intalnirea actualului, conceperea cele 2 nepotele and all in the in-between. Multe, multe nopti de betie cu muzica data la maxim, multe dimineti care incepeau la 4-5-6 din cauza muzicii sau a certurilor. Ma bucur sa aflu ca fetitele nu mai plang asa des la băiță. In toti acesti ani, un domn politist a locuit printre noi, chiar langa apartamentul cu pricina si niciodata nu s-a autosesizat sa le bata macar putin obrazul. De sus aud Trinitas incontinuu iar in putinele momente cand nu aud certuri, pot auzi un telefon vibrand pe masa vreunui vecin. Iubesc viata la bloc, abia astept sa ma mut la casa,undeva izolat. Mult succes, OP!


Nathmikt

Până la ce limite poți să împingi un om până îl duci în pragul nebuniei? Răspunsul îl veți afla în thread-ul următor.


Nightfall05

Sau la stirile pro tv.


ratttzzzyyy

Ceva airpods/earpods cu noise canceling si white noise in ele când te culci. Am încercat multe în timp și asta a fost soluția cea mai eficienta.


Nightfall05

Pe asta as vrea sa merg, cel putin o perioada, insa cam orice model gasesc lumea zice ca nu sunt comode pt dormit pe laterala :(


Pnaeuma

Spameaza politia; pana cand se satura si or sa-si faca treaba, mai da-i in plm ca doar asa merge in tara asta.


[deleted]

Damn, sunt intr-o situatie similara. Am o retardata deasupra care de vreo 7-8 luni de cand m-am mutat, scartaie ce dracu face in fiecare dimineata. Cand a mers proprietarul la ea, cica nu de la mine se aude, nu stiu de unde. Fmm de oameni handicapati, in fiecare dimineata ma trezesc cu nervi intinsi la maxim si mai rau e ca eu sunt un om mai timid si nu am curaj sa merg personal de 1, 2, 3, 10 ori la ea la usa sa o terorizez pana se opreste dracu odata din zgomote.


drb1988

Recomand dopuri de urechi de skeet shooting(dopurile de urechi pentru tras cu pușca de calibru mare după farfurii de lut lansate). Sunt foarte eficiente și nu auzi nimic cu ele.


sherpishoru

Sincer, din postul tau nu am inteles ca stai cu chirie, chiar am crezut ca l-ai cumparat, pana am citit si prin comentarii. Da, fonoizolare se poate face, iar [details.ro](https://details.ro) sunt in momentul asta the best pe piata, evident nu-s ieftini. Problema cea mai mare e alta, blocurile nou construite nu respecta foarte multe reguli de constructie, printre care este si un normativ in ceea ce priveste izolarea fonica intre apartamente. Normativul asta, care nici pe vremea lu' Ceasca nu era respectat in totalitate, stabileste niste lucruri interesante acolo, grosimea peretilor interiori apartamentului, grosimea peretilor intre apartamente, grosimea PLACII de beton dintre apartamente, care trebuie sa ofere anumite atenuari de zgomot atat aerian cat si de impact...e grele. Ce placa e aia de 13cm? Rili? Blocurile facute de Ceasca au 20 cm daca nu ma insel, plus sapa ajunge la 30. In concluzie, pentru ca stai cu chirie, parerea mea e sa nu iti bati capu cu fonoizolarea acelui apartament.


FAQLixie

Mno, hai sa vă învăț prostii ... Muzica și tv fara curent nu prea merge ... Așa că niște superglue in contor după ce scoți siguranța și apoi o pui rapid înapoi, minim 3 zile o sa fie preocupat să își repare mitocondria jucăriile, apoi la fel până pricepe mesajul. Asta cel puțin la blocurile comuniste cu siguranțe din ceramică ... Îți doresc somn lin


mateisuica

In sf un sfat util


pan_view

Fă un grup de Whatsapp al blocului, asigură-te că ajunge și la el, apoi scrie acolo de fiecare dată când face zgomot.


amnezie11

O să moară de rușine și nu o sa mai aibă cine să facă gălăgie. Tare


tolanescu

Gluma ca gluma, dar sa vezi la cutremur distractie in blocurile astea.


Nightfall05

Culmea ca au fost vreo 2 cutremure si nu am simtit nimic. Structura de rezistenta e f buna la ele. Pacat ca restu nu.


tolanescu

Cutremur, zic de la magnitudine 6 in sus.


Nightfall05

Poate abia atunci o sa am liniste, intr-un fel sau altul:))


tadadaaa

Trec peste poveste pt a trece la subiect: nu ai cum sa te izolezi fonic de dedesubt fata de zgomotele de deasupra acelei placi. Fata de zgomotele generale doar masa, greutatea acelei placi, te protejeaza. Aici pot nota ca >adică 13cm beton, 7cm sapa și parchet pus direct peste) e destul de mult! Sunt ghiotura blocuri cu placa de 8 si sapa de 5 sau deloc. La tine inca e bine acest capitol. In plus verifica daca sunt puncte de comunicare directa. Poate trec niste tevi prin placa si izolatia din jurul lor e vraiste, poate niste aerisiri. La zgomotele de impact prima cerinta ar fi o pudreta sub parchetul lui (https://www.zgs.ro/ce-se-pune-sub-parchet-laminat/). S-a montat fara, esti sigur? Pe partea de gresie lupta e pierduta. In rest, mnah, covoare, mocheta, d-astea. La el, nu la tine. :)


Nightfall05

Slabe sanse sa il pot convinge sa faca ceva daca nici macar nu vrea sa dea drumul la usa la politie.


tadadaaa

Inteles. Aici intervine gluma cu feromonii de crap. :) Pe relatii inter-umane n-am sfaturi :)


[deleted]

Nu mai cumparati, fratilor, blocuri facute dupa ultima ploaie. Trebuie sa te pui si in pielea vecinului. Plateste 30 ani rata sa poata sa se cace la 3 noaptea si sa faca un dus cand vrea, nu sa mearga pe varfuri la el in casa ca ai tu somn de gaina.


NssW

Aici teoretic ai dreptate, eu pot sa aud la ce se uita Vecinul de sub mine la televizor…dacă vreau sa spun un “secret de stat” trebuie sa vorbesc in șoaptă….in propria casa.


[deleted]

[удалено]


Nightfall05

Avem multe, dar ii pasa cuiva?:))


[deleted]

[удалено]


Nightfall05

Avem si noi grup de facebook, dar nu ii gasesti acolo pe poznasi deci reclami degeaba.


Khelthuzaad

Lucrător în tura de noapte aici: Din păcate se ajunge tot la vecin.Vecina de sus(mai tânără) fie avea crize adolescentine fie părinții aveau maturitatea unui adolescent că nu era noapte(cat eram acasă) sa nu se certe pe accente moldovenești.La fel și ziua când dormeam. In ce mai privește a trebuit să aștept o perioada maricica de timp până s-a terminat in mod surprinzător de la sine. Închide jaluzelele,pune-ti căștile,ochelari de somn etc.Exista o anumită parte din somn in care odată ce ajungi la ea nu te mai trezește nici Dracul.La mine secretul este deprivarea de somn extrema(cate 16 ore odată) și apuci minim 4 ore de somn neîntrerupt.


szuszusza

Dar daca este inchiriat si nu cumparat, de ce nu move out? Apartamente de luat in chirie se gasesc. Start fresh. Privind din exterior, eu zic ca merita.


Awesometron94

Daca vrei sa mergi pe razbunare, ei bine sa fie anonima dar sa stie de ce.Recomand: \- bormasina cu percutie \- o caramida/bca/pietre sa spargi cand doarme, sigur daca nici tu nu dormi, trebuie sa-ti dai seama de orele lui de somn Mai cu acte in regula: \-orice sunet, suni la locala pana se enerveaza si ori bate un politist ori ii injura - de regula pune cotul la munca toata sectia ca pare sa fie guguman neeeducat. Chestia de pe Aliexpres merge la vecini care nu au optiunea de 0.5L Tuica de Pufoaica Somnifer. Ma rog, poate nici partea cu bormasina daca e coma. Eu am avut care au intrat in coma cu boxele pe maxim. 16 ore de muzica pe YouTube, misto. Altele, poti incerca sa vezi cand pleaca de acasa si sa-i pui poxipol in incuietoare. Ai grija sa nu fii vazut sau sa lasi amprente, manusi de latex 100buc de la orice supermarket si nici nu scoti lipici de pe degete, nu de alta, dar daca ai degetele lipite a doua zi e cam evident cine a fost. Ai liniste pana sparge usa, dupa ce o sparge de cateva ori se poate linisti. Zici si tu ca draci de copii care s-au jucat. Ori faci asta noaptea, vezi tu mai bine. De ce sa te coste pe tine ca e el guguman, cand il poate costa pe el? El are dreptate si face in continuare in vreme ce tu suferi.


effeje

îl poate lucra de fiecare data când schimba yala, o sa turbeze ala.


Awesometron94

Depinde de usa, sanse sa schimbe si toata usa


Detective0019

Eu cand mai auzeam galagie de la vecini si chiar nu puteam sa dorm: casti in urechi + white noise de cateva ore pe spotify. Ma rog, pe mine ma interesa sa adorm, nu sa ma tina sunetul pana dimineata (ca imi mai si trageam castile din urechi in timpul noptii uneori si dimineata ma trezeam fara). Nu stiu cat de eficienta ar fi metoda in cazul tau, dar poti incerca intr-o dimineata ca n-ai nimic de pierdut.


Renascentistul

Esti IT-ist, iti permiti sa faci orice. Sfatul meu, pune un material izolator fonic pe tavan. [https://echipamentedelucru.ro/antifoane/127-casca-antifonare-premium.html?gclid=EAIaIQobChMIraqWnMe59AIVEeR3Ch18mwvVEAQYASABEgLUh\_D\_BwE](https://echipamentedelucru.ro/antifoane/127-casca-antifonare-premium.html?gclid=EAIaIQobChMIraqWnMe59AIVEeR3Ch18mwvVEAQYASABEgLUh_D_BwE) ​ Casca de antifonare, poate sunt mai bune decat dopurile de urechi. ​ Sau incearca sa il dai in chirie la cineva si dute in alta parte, cu chiria de la apartamentul tau poti sa traiesti in alta parte tot in chirie si atunci numai esti blocat. ​ Mai ai un avantaj, poti sa il dai in chirie si atunci chiriasul + ca tine ca propietar poti sa il dai in judecata, ai si martor in acest sens. ​ Daca nu esti blocat de servici, te poti muta si in alte orase, poate e mai avantajos si dai de oameni mai buni.


Baloasi-A

Frate, pentru că ești om bun și nu te duci sa bați pe nimeni deși îți distruge somnul, ai award-ul meu care oricum e gratis. (Nu il iau de obicei dar simt ca acum e momentul) Mult noroc cu veceul, ahem... vecinu de deasupra


tbgardner

Parca am scris eu postarea asta. Desi m-am gandit si eu la izolare fonica nu m-am interesat ce ar presupune. Sunt curios daca gasesti o solutie care functioneaza. Imi scriu si eu rant-ul cu ocazia asta: Stau la etajul 3 intr-un bloc comunist. Deasupra mea un tip student si prietena lui fac galagie DOAR noaptea, dupa 10:00, pana spre 3:00-4:00. Zilnic, negresit. Galagie = vorbit tare, tipat, ras in hohote, mutat mobila si tras chestii pe podea. Iar zgomotele spontane, de impact, de genul: trage un scaun/masa pe podea (astia parca au gresie in tot apartamentul, asa de tare se aude), ras in hohote, tipat, alea ma deranjeaza maxim. Pana acum am incercat doar “vorba buna”, dar raspunsul lor e: ne cerem scuze. Dupa care inceteaza, pentru ca a doua zi sa inceapa din nou.


pachaman

Am trecut si eu prin asta, ai 2 soluții: - te obișnuiești sa dormi cu casti cu noise cancelation pornite. Astea anulează sunetele joase, fix cele care iti vin prin plafon. Eu am folosit unele in-ear de la sony - te obișnuiești sa dormi cu o aplicatie care face white noise. Asta acopera orice fel de zgomot, dar dureaza vreo saptamana sa te obișnuiești sa dormi cu ea pornita.


ZennithRising

Și eu sunt cam în aceeași situație ca tine cu vecinii. Ca să fie și mai interesant nu știam când am cumpărat apartamentul că livingul/bucătăria vecinului e perete în perete cu dormitorul meu, deci aud cam tot (certuri, petreceri, aparat de cafea, hota, etc.) Dedesubt copii care se joacă și urlă prin casă pe la ora 23, deasupra un vecin care dacă nu petrece in"penthouse-ul" lui pană la 1 noaptea, se trezește la 5:45 și se pregătește la lucru de parcă s-ar pregăti să respingă un atac pe toate frontruile. Nu am mai putut cu dopurile non-stop, nici eu, nici soția așa că ne-am hotărât să facem ceva antifonare măcar în camera în care dormim. După cercetări ample luni întregi am aflat că în România stăm foarte prost cu astfel de servicii. Cum ziceai și tu OP, ți se recomandă placi de rigips, vată, ba chiar unii ziceau de cofrag de ou lipit pe perete. Ce îi important de reținut e că sunt 2 tipuri de materiale: una care vezi și la youtuberi pe perete cu buretele reliefat, ei bine, asta împiedică ca sunetul să plece din încăperea din care se produce sunetul, dar nu are aproape nici un efect asupra sunetelor venite de la vecini. Al doilea tip de antifonare e cea care reduce zgomotul dinafara încăperii. Ce pot să îți recomand (recomandat și mie din partea unui inginer acustic sau cum se numesc) e tabla numita Phonestar de la o firmă Germană. https://www.wolf-bavaria.eu/product-overview/phonestar-sound-insulation/ Scumpe dar aparent foarte bune pt. astfel de probleme. Efectiv arată ca o tablă de carton, dar între are gol de aer umplut cu nisip din cristale de cuarț care încep să vibreze la zgomot și diminuează efectul. E pe diferite dimensiuni și se poate pune pe tavan și sub parchet. Foarte important tipul de montaj că ar trebui lăsat un gol de aer între peretele dinspre care vine zgomotul și placa asta. Nu am găsit nici o firmă care să monteze sau să comercializeze în România. În schimb e o firmă în Ungaria care comercializează direct de la producător https://www.phonestar-hangszigeteles.hu/ Am luat legătura cu ei și vând oricui plăcile, dar nu am reușit să îmi antifonez cu asta. În primul rând firma din Ungaria nu livrează pe teritoriul României și dacă ar livra, prețul ar fi aproape cât materialul în sine. Mai adaugăm și faptul că aceste plăci, din cauza nisipului sunt foarte grele (sute de kg pt. câteva plăci mici). În funcție de bloc, ziceau ăștia din Ungaria că nu recomandă să pui pe tavan. Ei montează în mare parte pt. firme sau locuințe unde specialiștii lor fac o evaluare întâi (pe fața locului). Dar nu lucrează pe teritoriul României. Eu am mers în cele din urmă cu lemn de plută de la firma Românească Corkline https://www.corkline.ro/ Aduc direct din Spania și atenție, sunt 2 tipuri și aici! Era recomandat de către un prieten care și-a făcut antifonare cu astfel de material într-un duplex, pe peretele despărțitor cu vecinul și era mulțumit. E și mai ieftin și ușor de aplicat. Adică cu pluta, din același bani cât dădeam pe phonestar, am putut pune pe toți pereții, inclusiv tavan și sub parchet. La Phonestar îmi ajungea doar pe un perete și podea. Am mai pus peste plută și "rigips antifonic" pe peretele despărțitor cu vecinul. Găsești și la Dedeman, e cel albastru. În final când am terminat lucrarea, așteptam cu inima la gât cu soția și stăteam în cameră noaptea să auzim dispre vecini orice mișcare. Din păcate am rămas profund dezamăgiți deoarece acest tip de plută aparent reduce zgomotul cu maxim 15% din intensitatea inițială. Adică nu mai aud fiecare cuvânt de la vecin, dar mai aud în linii mari cam ce zice. Ajută să spunem la zgomote care nu trec de o anumită valoare de decibeli, cam 10-15db sunt reduse la 5db să spunem. Ceea ce nu te va ajuta dacă spui că vecinul trage scaunul ca un surd. Un plus la "antifonarea" cu pluta e că izolează și termic (cam 3 grade diferență față de restul camerelor). Planul nostru a rămas în continuare că la un moment dat să ne punem Phonestar măcar pe peretele problemă (aparent e atât de eficient). Ce îți recomand e să consideri în funcție de buget, poate că într-o primă fază un meșter bun ar putea să facă ceva și cu pluta. Aparent sunt mai multe metode și aici de aplicare. Dacă nu cred că Phonestar sau ceva asemănător rămâne singura opțiune. Dacă ai o cunoștință care poate să îți aducă materialul și apoi pt. aplicare găsești și pe YouTube filmulețe, nu pare greu pt. un meșter priceput. Sper că va fi de folos! Știu exact senzația prin care treci.


Chewe_dev

Ce pat si ce saltea ai? Eu am investit 4000 lei intr-o saltea si nu simt vibratiile mașinii de gunoi cand trece pe strada, stau la 1.


Nightfall05

Am un pat din lemn si o saltea cu spuma si arcuri. Nu stiu cum reuseste sa vibreze uneori. Blocul asta cred ca are acustica mai buna decat Teatrul National.


Chewe_dev

Solutia nu e sa investeati bani intr o izolare buna pe tavan si pereti. Trebuie sa te infigi mai tare in vecin, ii zici ca ai logodnica gravida sau ceva. Sesizare la politie non stop. Oua clocite in soare aruncate in usa sau ceva. Recomand sa o iei in ordine descrescătoare ca si gravitate.


Calamity_Armor

ce saltea e aia? ma intereseaza


Chewe_dev

Dormeo, o gaaesti pe site. Am pat pt 160 pe 200


ThePlictisescu

Din păcate, nimeni nu ți-a dat aici sfatul pe care eu îl văd evident: mută-te! Vinde și caută altceva. Poate ai mai mult noroc data viitoare.


enash7

Problema cu vecinii galaciosi e peste tot. Politia nu face nimic nici in tarile civilizate (ca sa nu traim cu impresia ca doar Romania e de cacat). Exemplu de post similar, in Olanda, [aici](https://www.reddit.com/r/Netherlands/comments/r2w1ct/some_advice_about_noisey_neighbors/?utm_medium=android_app&utm_source=share). Asa cum zic si "vesticii civilizati din tari in care cainii umbla cu covrigi in coada si totul functioneaza perfect", institutiile statului sunt vai de ele in orice tara si nesimtitii au drepturi oriunde. Deci, cel mai bine este sa te muti, nu te baza pe mediere / discutii / politie / justitie sa te ajute, ca nu merge nicaieri dupa cum observi.


ladyjuless

noroc cu reddit ca imi mai dau si eu seama de cat de realitatea de a trai in Bucale... pana de curand tot ziceam ca o sa ma mut eu ca nu mai suport lipsa de liniste. si la mine e horror, aud cand se pisa, aud ce vorbesc, aud cand se duc noaptea la baie, dar de bine de rau, nu sunt animale, copiii nu alearga ca disperatii prin casa, doar din cand in cand si nu cand dorm, si am reusit sa ajungem la o intelegere cand credeam ca ajung la pragul nebuniei tot asa... poveste lunga, aparent ii deranja muzica din casa mea si se razbunau pe mine, inainte de asta nu auzeam nici un zgomot deranjant, dar de atunci s-a creat si aceasta ranchiuna si evident ca amplifica totul, indirect.solutia e sa te muti, de preferat in alt oras. daca as fi avut niste vecini la fel de nebuni, eu chiar as fi luat-o razna, sunt f sensibila la zgomot. la mine chestia e non negociable... prefer sa ma duc inapoi in orasu meu de bastina decat sa fac nopti albe si sa mai dau si chirie.astept ziua cand ma voi muta si eu din acest apartament, sper intr-un apartament d-ala dintr-o vila cu etaj sau la casa. sau de preferat in alta tara, dar cu covidu mai am de asteptat sa fac o schimbare ar fi o idee sa se creeze o comunitate de oameni care au problema asta si sa ne luam toti chirie in acelasi bloc de 4 etaje sau vila.. whtvr, u get the point. :)


cnecula

Nu inteleg …. Tu chiar nu stii cum se rezolva ? Cu bataie


clintron_abc

sau cu 2 malaci la usa si cateva cuvinte dure


cocomarla

vai de p*la mea… :)))))) daca e adevarat, nasol


orlandrescu

Emigreaza. Nici un (b)loc nu e sigur in Romania.


socialdwarf

Ai incercat feromoni de crap?


screeenager

Din păcate, cu materiale fonoabsorbante nu vei corecta niciodată construcția precară. Sursă: cursul de acustică arhitecturală făcut la master. Aș sugera să chemi constant poliția peste nenea, până când se întâmplă ceva.


OMM-

>și ma duc sa muncesc nervos Off topic: toti it istii lucreaza de acasa mai nou?


[deleted]

Am zis-o si va repet, sub nici-o forma nu te muta la bloc. Nu conteaza ce variante ai ca n ai bani ca nustiu ce! Chirie e mai ok pleci cand te doare dar sa iti cumperi apartament e o prostie rabzi până iti poți permite o casa la curte in oraș sau la țară.