T O P
Juuke

Harmi vaan että tilastoilla tai faktoilla ei tee yhtään mitään rokotevastaisen pään kääntämiseksi. Luultavasti tämäkin on osa tätä maailmanlaajuista salaliittoa ja kieroutunut valtamedia vääristelee tilastot ja tieteelliset tutkimukset salaisen agendansa mukaiseksi.


OO00OOlIIIllllll00OO

Musta tuntuu että rokotetut täälä meuhkaavat enemmän näistä foliohattuteorioista kuin muut.


mandiko

r/suomessa tottakai, täällä äänestetään koronadenialistit äkkiä piiloon. Sitten taas jos vilkaisee esim fb:n puolelle, voi huomata miten denialistit ovat kömpineet esiin piiloistaan. Suomessakin näitä on ihan järkyttävä määrä.


OO00OOlIIIllllll00OO

Varmasti. Onhan meitä moneen junaan. En ole FB ollut noin 10 vuoteen joten ei tietoa miten siellä on mutta kuplautuminen on vahvaa jokaisella alustalla. Ei kyllä mikään ihme että niitä alkaa kömpimään kun rokotettujen puolikin ajaa omaa agendaansa yhtä räväkkäästi.


[deleted]

[удалено]


OO00OOlIIIllllll00OO

Varmasti. Ei tämä kuitenkaan muuta sitä että molemmat puolet huutavat omaa paskaansa kaikkien päälle. Jos aletaan ajamaan vahvoja mielipiteitä niin varmasti saa kaikennäköistä reaktiota aikaiseksi.


nuubituubi69

Toisella on sentään tiede useimmiten takana, toisella öyhytys ilman mitään järkeviä lähteitä.


OO00OOlIIIllllll00OO

Ei tällä ole merkitystä. Vahvat reaktiot kun tuppaavat aiheuttamaan vahvoja vastareaktioita, toissijaisiksi jää asiat mitä ajetaan kun tärkeämpää on saada oma äänensä kovemmaksi kuin vastapuolen.


nuubituubi69

Joo helposti tulee semmonen asenne ettei edes haluta myöntää olevansa väärässä pelkästään periaatteesta kun toinen esittää asiansa niin räikeästi


OO00OOlIIIllllll00OO

Ego on kyllä aikamoinen asia.


jss78

Koronadenialistien puheissa tuntuu toistuvan ajatus, että koska tehohoidossa on myös rokotettuja, mikä on totta, "ei rokote toimi" tai siitä "ei ole hyötyä". Vaikka väestötasolla vaikutus on valtava, ei denialisteille tunnu riittävän muu kuin täydellinen suoja. Tämän kohdalla (ja monta kertaa aikaisemminkin) olen pohtinut, että tilastotieteen ymmärtäminen olisi aivan keskeinen kansalaistaito tässä nykyisessä lukujen ja epävarmuuksien täyttämässä maailmassa.


DewDoom

HS:n podcastissa oli hiljattain ohimennen keskustelua toimittajien välillä esiin nousevasta tilastolukutaidon puutteesta. Junkkari siinä muistaakseni totesi että näitä puutteita tosiaan alalla on huomattu ja nostettu esiin. Näitäkin uutisia on joissa toimittaja on virheitä tehnyt ja niitä on käytetty lehdistöön kohdistuvan epäluottamuksen viljelemiseen. Tämäkin otsikko nosti heti syytöksiä, vaikkakin vääriä. Toivottavasti toimittajat yrittävät opiskella vaikka sitten jälkikäteen sen verran ettei virheitä näin epäluuloisten tuomaiden aikakautena turhan paljon sattuisi. Tosin he nyt uskovat näkevänsä virheitä/salaliittoja sielläkin missä niitä ei ole.


Mlakeside

Merkittävää on myös hoidossa olevien rokotettujen ja rokottamattomien erot, rokotestatuksen lisäksi. Hoidossa olevat rokotetut ovat lähes poikkeuksetta iäkkäitä ja/tai perussairaita, kun taas rokottamattomat ovat nuorempia ja terveempiä.


theWelshTiger

'Mielenkiintoista


BickleRick420

[Pari päivää sitten](https://yle.fi/uutiset/3-12189719) YLE julkaisi uutisen, jonka mukaan rokottamattoman riski joutua sairaalahoitoon on noin 10-kertainen, ja tehohoitoon lähes 20-kertainen. ​ >Kaksi rokoteannosta Pirkanmaalla on saanut nyt 80,8 prosenttia yli 12-vuotiaista. Rokottamattomilla on noin kymmenkertainen riski joutua sairaalahoitoon. Rokottamattomien tehohoidon riski on liki 20-kertainen rokottamattomiin verrattuna. ​ Uutisessa toki puhutaan Pirkanmaasta, mutta rokotekattavuus on Pirkanmaalla hyvällä tasolla. Mistä johtuu, että YLE uutisoi yhtenä päivänä 33-kertaisesta riskistä, ja toisena yli kolmanneksen pienemmästä riskistä joutua tehohoitoon?


DewDoom

Kuten jo totesit itsekin alue on eri. Kysymys kuuluisi Pirkanmaan alueen koronasta vastaavalle henkilölle. Miksi Pirkanmaan tilanne poikkeaa Suomen keskiarvosta tämän luvun osalta? Jos käyt Tilastokeskuksen sivuilta katsomassa alueiden tilastoja niin usein ne herättävät kysymyksiä ja se on niiden tehtävänäkin. Sitten muut tieteet voivat tutkia mistä erot johtuvat.


BickleRick420

Mutta toisaalta, väestö on Suomessa melko samanlaista ja epäilen, että moinen ero johtuisi vain eri alueista. Lisäksi, jos alueelliset erot on näinkin merkittäviä, niin luulisi nyt YLEn uutisoivan "rokottamattoman riski Uudellamaalla/Pirkanmaalla/Lapissa/jne on x-kertainen rokotettuun nähden", eikä siten että teksteissä puhutaan koko maasta yhtenä alueena?


Wampie

Tässä artikkelissa puhutaan koko maasta. Artikkelissa mainitaan, että viikoittain tehohoitoon otetaan 14-30 koronapotilasta, vaihteluvälin ollessa noin suurta, selittyy Pirkanmaan pienempi lukema ihan vaan sillä, että luvut on satuttu saamaan paremmalla viikolla.


Dimjenko

Määrät ovat luvullisesti pieniä, joten vaihtelu näkyy suuresti prosenteissa. Prosenteista puhuminen on aika tyhmää kun otanta on pientä, antaa vain kuvan että luvut vedetään hatusta.


xdrvgy

Rokottamattomat / 1 annos / 2 annosta (https://www.hus.fi/ajankohtaista/koronavirus-covid-19/koronavirus-lukuina) Sairaalahoitoon tulleet 27.9-14.11: 154 / 15 / 69 Sairaalahoitoon tulleet 18.10-14.11 (uudemmat): 80 / 6 / 48 Kattavuus tällä hetkellä: 0.233 / 0.052 / 0.715 (https://www.koronatilastot.fi/fi/) Sairaalahoidon ilmaantuvuuskerroin tuplarokotettuun verrattuna: 6.85 (rokottamaton), 2.99 (1 annos) Sairaalahoidon ilmaantuvuuskerroin tuplarokotettuun verrattuna (uudemmat): 5.11 (rokottamaton), 1.72 (1 annos) En tiedä mistä näitä 20-kertaisia lukuja revitään vai onko vanhentunutta dataa. Toisin sanoen, rokotteen teho tulee alas ryminällä ja tehohoidon kapasiteetin turvaamiseksi olisi ensiarvoisen tärkeää vähentää turhia ihmiskontakteja koko väestötasolla. >Ilman rokotusta aikuisen riski joutua koronaviruksen aiheuttaman taudin takia erikoissairaanhoitoon on 19-kertainen verrattuna rokotettuihin.


[deleted]

[удалено]


th333legend

Eikö nää molemmat muka kerro samaa tarinaa? En ihan ymmärtänyt


DewDoom

"Rokottamattomien osuus sairaalahoitoa tarvitsevista 70÷" sanoo molemmat otsikot