T O P
  • By -

ush4

akkurat nå kan du bare glemme det, det er mange fastleger i bergen som har gitt opp, og mange har søkt og fått godkjent kortere pasientlister. derfor er det ingen ledige plasser, og sikkert mange mange tusen som enten mangler fastlege fullstendig eller som ønsker bytte. kommunen har opprettet en liste hos bergen helsehus som det muligens går an å komme inn på, ellers lover de ikke bedring før tidlig neste år når et par nye leger setter i gang. du vil også få hjelp på legevakten, men det innebærer venting... men siden du har noe kronisk bør det kanskje være mulig å få oppfølging av spesialister på haukeland? en rask inngang dit kan jo være å investere i en time hos volvat e.l. som kan henvise.


foamed

>en rask inngang dit kan jo være å investere i en time hos volvat e.l. som kan henvise. Har familie som jobber i systemet og som har anbefalt dette flere ganger tidligere, jeg ville absolutt ha prøvd dette om en har mulighet. Det betyr ikke at man er sikret noe, bare at du ligger i systemet og har mulighet til å komme til tidligere. Jeg ville også ha tatt en telefon til fastlegen og spurt om hjelp om hvordan å løse floken.


Snilepisk

https://www.sammen.no/no/bergen/helse/lege-1


Rabalderfjols

Kanskje prøve i en av nabokommunene som en mellomløsning?


atalantata

sjekk i januar. listene blir reinska opp i då, og ofte er det mogleg å snike seg inn ein plass. har ein kompis som gjorde dette i januar i år og fekk fastlege på den måten.


BimBamZimZam

Studentene har vel legeordning igjennom Sammen/SIB? (hva enn det heter nå?) Det du eventuelt kan gjøre er å se på fastleger utenfor sentrum, er godt mulig du finner noen ledige der! Er selvfølgelig kjedelig å måtte reise langt hjemmenfra for å komme til legen, men en lege er bedre enn ingen lege


milksteaksgalore

Legesenterene igjennom Sammen er i utgangspunktet for akutte tilfeller av sykdom, og ikke på fast oppfølging av kronisk sykdom. Det er der mest for tilfeller som syk på eksamensdagen etc når man egentlig har fastlege i kommunen man kommer fra (noe veldig mange studenter har).


Mushrom_man

Sist jeg leste i avisen sto det at det står 13.000 pasienter i kø for å bytte fastlege bare i Bergen. altså ville jeg ha kontaktet en privat klinikk og sendt regningen til Bergen Kommune, da de ikke evner å gi deg adekvat helsehjelp. Om du vil få igjen penger tviler jeg på, men gjør deg selv en tjeneste og tenk på helsen din fremfor prinsipper.


milksteaksgalore

Helse Vest har en prøvetakingstasjon i Zander Kaaes gate, som en midlertidig løsning mens du står i kø i Bergen kan du eventuelt prøve å gjennomføre det via e-konsultasjon med fastlegen i Arendal og blodprøvetaking her i Bergen. Litt usikker på om det er mulig eller ei, men jeg ville tro legekontoret i Arendal også kan ha muligheten til å henvise deg til Zander Kaaes for blodprøver etc.


ultimatox

Du kan enkelt bytte til en annen fastlege på [helsenorge.no](https://helsenorge.no) Du kan bytte 2 ganger i året.


Fippi

Problemet er ventetiden, flere hundre står i kø


mjselvig

Prøv en annen lege/annet legekontor. Byttet skjer ved månedsskiftet om du får en lege. Er du student tar 7 Fjell Legesenter deg inn på akutt-time. Kanskje du kan få komme inn og forklart situasjonen for noen der.


fylkeskommunen

Det er nøyaktig null ledige fastleger i Bergen nå. Hele fastlegeordningen styrer mot en sakte kollaps og har gjort det lenge. Fastlegene jobber nesten 60 timer i uken i snitt. Når noen slutter øker listene og arbeidsmengden på de som er igjen. Det blir mindre attraktivt for nye leger å gå inn i de stillingene og vanskeligere å rekruttere. Dette kommer bare til å bli verre med mindre politikerne tar ordentlige grep